Ard-Jan werkt bij gemeente Krimpen aan den IJssel
Sinds 1 februari is Ard-Jan de administratieve kracht achter het team Veiligheid en Handhaving van de gemeente Krimpen. Hij geeft meldingen van de inwoners door aan de handhavers, maakt afspraken, houdt de mailboxen en agenda’s bij en zorgt voor betaling van binnenkomende facturen. In deze rol ben ik verantwoordelijk voor een veilige werk- en leefomgeving.
“Het is heel snel gegaan”, vertelt hij. “Tot 31 december werkte ik bij de Servicedienst Werk (SDW). Deze organisatie hielp mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk. Bijvoorbeeld in de beveiliging, maar ook bij verbouwingen en tuinonderhoud. Ze werkten voor de gemeente Rotterdam, bedrijven of inwoners. Ook daar deed ik administratief werk.”
Werk zoeken
“Al sinds augustus wisten we dat SDW ging stoppen. Daarom ging ik ander werk zoeken. Ik zag vacatures op de website van de gemeente Krimpen. Na een goed gesprek met recruiter Niels Kuppens vroeg hij mij om een open sollicitatie te sturen. Later sprak ik hem persoonlijk op de banenmarkt in Krimpen. Deze was georganiseerd door de accountmanagers van het WSP IJsselgemeenten.”
Uitkering aanvragen
“In december vroeg ik mijn uitkering aan. Zo kwam ik in contact met accountmanager Caroline Lems van IJsselgemeenten. Ik vertelde haar van de open sollicitatie bij Krimpen. Ze belde voor kerst dat Krimpen iemand zocht voor Veiligheid en Handhaving. Of ik dat leuk zou vinden? ‘Ja natuurlijk!’ antwoordde ik. Op 15 januari had ik het 1e gesprek, en op 16 januari volgde het 2e.”

Garantiebaan
“Mijn nieuwe baan is een garantiebaan. Toen ik 4 jaar was heb ik een hartkatheterisatie gehad, hierdoor kreeg ik een herseninfarct. Daardoor heb ik nu een spasme aan de rechterkant van mijn lichaam. Ik heb er niet veel last van, maar ik kan mijn rechterhand en -been minder goed gebruiken. Als werkgever krijgt de gemeente Krimpen daarvoor een vergoeding van IJsselgemeenten.”
Mijn advies
“Ik heb het erg naar mijn zin op mijn werk. Ik heb daarom nog advies voor werkgevers en werkzoekenden. Werkgevers zijn bijvoorbeeld bang dat iemand met een beperking vaak niet kan werken of sommige werkzaamheden niet kan uitvoeren. Ik adviseer de werkgever: draag bij aan de eigenwaarde en gevoel van volwaardigheid van mensen met een beperking. Want dat wil toch iedereen; ertoe doen?”
"Werkzoekenden: Blijf geloven dat er echt plek is voor iedereen op de arbeidsmarkt, naar eigen werk en kunnen! Als je wil kun je heel veel bereiken in je leven.”